En riktig godistripp…

15 juli, 2009 Av Av helenasahlqvist
I går blev det en tur till Gränna. Anders och Malin frågade oss förra veckan om vi ville följa med, och givetvis ville vi det. Med överfull picknickkorg styrde vi kosan söderut.
Solen strålade från en nästintill klarblå himel. Första stoppet blev en fikapaus vid Hammarsundsbron söder om Askersund.
Vid Braehus borgruin finns en rastplats. Den var i princip full, men om man åkte så långt från vägen det gick på parkeringen kom man fram till en stor gräsmatta. Där slog vi oss ner för att käka lunch innan polkagrisjakten.
Vi hade med engångsgrill och grillade korv. De andra hade med sallader.
Efter en lång lunch packade vi ihop och åkte ner till Gränna. Det var nästintill kaos på den trånga huvudleden som går genom byn och fortsätter som turistväg norrut mot Ödeshög. Bussar och husvagnsekipage ville alla komma först fram.
Bredvid campingen, nere vid hamnen där man kan ta bilen med sig på båten till Visingsö, kunde man parkera på två stora asfaltsplaner. Här rådde ingen trängsel. Dock ville inte parkeringsautomaten fungera som den skulle och kön växte. Jag fick ut min biljett utan större ansträngning.
Vi gick upp på byn och inhandlade polkagrisar i trängseln bland huntratals turister.
Farmor bjöd på glass och den satt vi nere i hamnen och åt nöjt. Ett par rökta fiskar fick också göra oss sälskap hem.
När vi packade in oss i bilen beslutade vi oss för att ta omvägen via Ljungsbro. Vi var ju ändå i närheten 😉
En stor påse med 2:a soreteingens choklad hittade vi.
Från Ljungsbro ledde GPS´n oss på en mindre väg mot Borensberg. Vi åkte över Göta Kanal och stannade invid kanalen för sista fikarasten den här dagen. Dock åkte ingen båt förbi vilket var lite tråkigt. Men men.
Tack alla inblandade för en riktigt trevlig semester tripp!!!!! 😀