Maklig lunk i semestertempo……

13 juli, 2009 Av Av helenasahlqvist
I går hade vi verkkligen semester. Förmiddagen ägnade vi oss åt trädgårdsarbete. Micke rensade en av kanterna på uppfarten. Jag klippte häck-snutten som är vid parkeringen. Trädgårdslandet fick sig ett riv över, så gott det nu gick när jorden var genomsur.
Lunchen serverades ute, under parasollet.
När Emil sovit middag tog vi en promenad i skogen. Blåbären började ta sig och barnen åt nöjt både mogna och omogna. Vi gick till våre svampställen och på ett hittade vi lite så det räcker till ett par svampsmörgåsar.
På ett ställe kom Emil på efterkälken. Jag försökte ropa på honom, men han satt på en sten i skogen.
”En kakodil” ropade han om och om igen.
”En kakodil!”
Till slut var jag tvungen att gå och titta vad det var han såg. När jag kom till honom pekade han på marken intill en sten.
”En kakodil, titta!”
Jag tittade på marken, men såg inget som kunde likna en krokodil.
Då får jag syn på det. En groda, eller snarare padda satt på marken. Brun och nästan decimetern lång.
”Nej, det är en groda”, svarade jag.
”Pappa”, ropade Emil då och såg sig om efter pappa. ”En DODA!”
I dag blir det eventuellt ny frisyr, om någon har tid att klippa mig. Kan ju vara lite vrångt med semestrar och allt. sen är frågan om jag vågar. Har blivit lite småfeg vad gäller frisyren. Tänk om det blir jätte fult. Men, men……..