Rapport från Malmköping!

11 april, 2009 Av Av helenasahlqvist

Glad påsk!

Dagarna flyter på riktigt fint. I dag har vi suttit ute mest hela dagen och försökt få lite färg på våra vinterbleka kroppar.
Vi hade ju verkligen inte kunnat be om bättre väder!

Campingen är helt ok. Den är belägen på en sluttning ned mot Hosjön. Servicehuset är nybyggt för bara något år sedan och har en tydlig skogräns. DET GILLAR JAG!!!!!! Då blir det inte skräpigt och skitigt i duschar och på toaletter. Eftersom det är en vintercamping behöver man dessutom inte frysa när man är där.

Tomterna vi står på ligger lite vid sidan av Campingen (plats 128 &129). Det är en liten nyutbyggnad närmre sjön.
När vi kom hit i torsdags låg viken täckt av is, men i dag är det bara en liten remsa kvar intill den södra stranden. Fiskar plaskar ideligen och fångar mat.
Barnen har plockat de första vitsipporna för säsongen.

Utmed campingens norrgräns går en museespårväg. Det rullade en spårvagn på den förut som städade vid vägövergångarna. De skulle visst igång med trafiken om en månad.

Hela Malmköping andas idyll. Husen är gamla och sevärdigheterna många. I var och vartannat gathörn hittar man ingångar till små hantverks, secondhand och antikbutiker. Ett paradis för pensionärer. Man skulle kunna tänka sig att de spelade in Madicken här, den stuken är det på husen.
Alldeles intill Heden ligger en stor lekpark. Den gillas av både Lina och Emil. De skulle nog kunna springa runt där en hel dag om de fick.
För den friluftssökande går Sörmlandsleden förbi campingen och det finns andra strövområden.

Kort och gott, Malmköping är värd en omväg!!!!