Summering av julen 2008……..

26 december, 2008 Av Av helenasahlqvist

Nu är glada julen slut, slut, slut…….
Ja, faktiskt. Nu har vi firat i hela tre dagar.

Julafton: Det blevverkligen en lugn och skön hemma jul. Barnen trivdes, vi tog en lång promenad på förmiddagen innan jag ställde mig vid spisen för att laga till revbensspjällen. Mickes syster med familj tittade förbi en snabbis för lite spontan julklapps utdelning.
Maten avnjöts i lugn och ro. Kalle Anka sågs av mig och Micke medans barnen busade runt och tomten kom på slaget fyra. Paketen revs upp och leken startade omedelbart. Lugnet infann sig och varade ända till

Juldagen: Som började med att barnen fortsatte leken med sina älskade julklappar. Micke planerad sommares husvagnstripp med hjälp av Google maps. Det blev en liten nätt tur på 160 mil, både kalfjäll och havsbad. Efter lunch reste vi till Mullhyttan för att fira lillajulaton där. Det bjöds på kaffe, goda kakor, vin och julbord. Lina fick sin efteröängtade Rorry Racerbil, vilken hon höll ett stadigt grepp om hela

Annandagen: ’s morgon. Emil fick inte komma i närheten av hennes röda bil med keps. Hela förmiddagen ägnade jag åt att finstycka ett rådjur jag fått av min käre bror. Råkade bara säga något om att jag var intresserad av att köpa kött om han skjuter något någon gång. Det visade sig att han hade ett som precis hängt klart hemma som ingen ville ha. Perfekt! Hela sex kilo blev det av färs, grytbitar, stekar och sadlar. Blir förhoppningsvis en god nyårsmiddag.
Lunchen bjöd svärmor på. Hon hade ”råkat” köpa en dubbelt så stor kalkon som haon trodde. Det var i alla fall gott. I julkalpp fick Lina en ny docka (som hon var noga med att hon skulle få välling innan sänggång i kväll. Dessutom var hon ju tvungen att sätta på dockan det på tok för lilla nattlinnet hon fått till en annan docka för några år sedan.) Emil fick en likadan ”tottor” som morfar har och en jättefin Stiga snowracer. Lina fick en lika dan. Inte illa!! Det blir toligtvis en liten tur till Ånnaboda på Söndag, om vädret håller i sig. Pulka backen är i alla fall öppen.

I morgon är planen att vi ska åka in till stan och shoppa lite. Jag ska spendera födelsedags/julklappspengarna på delar till finservisen.

Trevlig helg!!