7:e December

7 december, 2008 Av Av helenasahlqvist

Veckan har verkligen rusat fram. Den har väl bjudit på en blandad kompott kuligheter. Mest okuligheter. Lågkonjukturen känns av rätt rejält på jobbet så det kommer troligtvis bli neddragning av personalstyrkan efter nyår. Det vill nog mycket till om alla ska få vara kvar.
Det oroar ju givetvis eftersom man aldrig kan vara säker på hur många som behöver gå.

Jag jobbade extra i går. Det blev mest tidsfördriv. Jag hann i och för sig lite sånt man behöver sitta i lugn och ro med, men kunderna lyste med sin frånvaro. När fyra timmar gått hade vi räknat in 23kunder varav 5 betalande. Jag vill ha fullt ös från öppning till stängning, då är det svinkul.

Tog bilen in till stan när jag kom hem för att ta en promenad. Det var så dåligt väglag här hemma så vi tänkte att det säkert var bättre att gå på cykelbanorna. Så kan man gå och kika in i lite fönster och se hur andra har pyntat inför julen. Det var ju inte speciellt många som inte pyntat alls.
Vi ställde bilen vid Baggängens vårdcentral, gick förbi Stråningstorpcentrum och ner mot Bladvägen. Vi visade Lina vilket hus pappa bodde i när han var liten och gick vidare mot gatan som Leif och Bengts föräldrar bor på. Utanför Bengts föräldrars hus pratade vi lite med dem för de var på väg med bilen. Vi gick vidare mot Prästkragen så att Lina skulle se vart farmor jobbar. Efter det gick vi mot Häsängen för att se om farmor och farfar var hemma. De hade precis kommit från julhandel i Örebro och bjöd givetvis på en kopp kaffe.

För en gångs skull lagade Micke och jag mat när barnen gått och lagt sig. Det gör vi nästan aldrig. Det var skönt att sitta i lugn och ro och äta och prata utan att bli avbrutna. Det bjöds på helstekt fläskfilé kryddad med svartpeppar, salt och massa vitlök. Till det en micrad potatisgratäng, bearnaisesås och nygräddade baguetter. Oj va mätt jag blev!

I dag jobbar Micke extra, så det bli barnen och jag som äter frukost själva. Sen vet jag inte vad dagen har att bjuda på. Micke brukar komma hem straxt innan lunch. Funderar på om man ska baka lite på förmiddagen. Det vankas ju kalas snart och då är det ju roligare att bjuda på hembakat. Sen vet jag inte vad som uppskattas mest, köpt eller hemgjort. Jag föredrar i alla fall hemgjort…..